Водещите


Девапат е лекар и Ошо терапевт с международно признание от повече от 20 години. С Ошо е още от средата на 70те, като в продължение на много години е бил ръководител на Центъра за Трансформация към Ошо Мултиверситета в Пуна (Индия), където през 80те създава Тренинга по Дихателна Терапия, а по-късно и цялостния Тренинг за Ошо-Терапевти. Бил е директор на множество центрове за вътрешно развитие и медитация в Европа и лектор в редица университети в САЩ, Европа, Азия, Австралия. Понастоящем е президент на Osho Breath Energy School International. Води терапевтични групи и обучителни тренинги на много места по света.


Момина учи танц и терапия на тялото в Лондон. Специализира в областите на Биоенергетиката, Пулсацията, Неорайхианската и първична терапия. Била е ръководител на Центъра за Трансформация към Ошо Мултиверситета в Пуна, Индия и повече от 20 години работи като терапевт там и на много места по света.


Агни работи в продължение на няколко години към Ошо Мултиверситета в Пуна, Индия като ко-лидер на групите "Тантра за жени", "Ново начало" и тренинга по Пулсация. Тя преподава медитация и води медитативната терапия "Мистична роза". Понастоящем Агни предлага групи и дава индивидуални сесии.


Амарга започва своето пътуване навътре чрез срещата си с Ошо преди повече от 20 години. Потапянето в медитацията и множеството терапевтични групи и индивидуални сесии развиват в нея силата, любовта и насочват вниманието й към шаманската и енергийната работа. През 1992 тя завършва също и обучението си в работата с шока и травмите и започва да развива свой собствен метод, който предлага под формата на семинари, обучителни тренинги и индивидуални сесии по цял свят вече 13 години.
www.loveandlight.eu


Свабаво е роден през 1954. След срещата му с Ошо през 1979, животът му го отвежда в пътуване и през следващите 15 години работи и живее в различни Ошо комуни по целия свят, учейки и прилагайки медитацията в живота и работата си. Понастоящем живее в Амстердам, където води групи и курсове по медитация, работа с интуицията, Таро и енергийно четене (energy reading).
www.loveandlight.eu


Сурави среща Ошо през 1979 и от тогава живее и работи като терапевт в много Ошо центрове по света. Специализира в сферата на Н.Л.П., Гещалт терапия, Трансперсонална психология и различни методи за енергиийна трансформация. Учила е Семейни Констелации при създателя на метода - Бърт Хелингер, при д-р Бертолд Улзамер, а също и при Свагито Лийбермайстер в Ошо Мултиверситета в Пуна, Индия. Предлага групи по Семейни Констелации в Аржентина и на много места в Испания, и заедно със Свагито участва във воденето на тренинги в Испания и Индия.


Дживан Сундер завършва "Драма и Театрални изкуства" в Англия. След 1980г, когато среща Ошо, започва да се обучава за водещ на групи по "Първична Терапия", както и завършва психология в "Humaniversity Institute" в Холандия. С "Гурджиевски Свещени Танци" се занимава вече 18 години. Дживан прекарва по-голяма част от своето време, водейки уъркшопи и тренинги в Мултиверситета към Международния Медитационен Център на Ошо в Пуна, Индия. Там той води групите за осъзнаване - "Кой е вътре?" и "Сатори", асистира в групи по "Първична терапия", както и води 6-седмични и 10-дневни уъркшопи за "Гурджиевските Свещени Танци". В останалото време от годината, Дживан пътува и води "Кой е вътре?" и уъркшопи за Гурджиевските Движения в Англия, Германия, Испания, Украйна, Израел, България, Канада, Тайван, Хонгконг


Ганга Кординг е магистър по психология с екстензивен опит като клиничен психолог. Паралелно се е обучавала в алтернативни дисциплини и методики като Холистичен масаж, Ребалансинг, Хара Осъзнатост и Психичен масаж, както и в китайска калиграфия.
Ганга открива страстта си към интензивните групи за себеосъзнаване през 70те години на миналия век и оттогава до сега е водила стотици Сатори групи по цял свят.
Освен това Ганга е и обучител на повечето водещи по Метода в глобален мащаб. Родена и израстнала в следвоенна Германия, понастоящем тя живее на остроф Корфу, Гърция
https://awareness-academy.com


Таруджа е свързана със света на Ошо от 1993 и през голяма част от времето си живее в Международния Център на Ошо в Пуна (Индия). Тя е срециалист по Ребалансинг, танцувална и Кранио-Сакрална терапия. Участвайки през годините в множество телесно ориентираин групи и тренинги, понастоящем тя води танцувални уъркшопи и предлага сесии, групи и тренинги по Ребалансинг в Европа и Пуна (Индия). Осъзнаването на тялото като път към медитацията е методът, от който Таруджа черпи много от вдъхновението си.


Шунио и Марко са партньори от 12 години и обикалят света, споделяйки с хиляди хора чудото на медитацията и изкуството на празнуване на живота и смъртта.

Прем Шунио е родена в Англия. Среща Ошо през 1976 г. и изоставя кариерата си в Лондон за да бъде в продължение на 14 години близо до него, грижейки се за стаята и дрехите му. Авторка е на известната документална и биографична книга "Диамантени дни с Ошо", издадена вече и в България. Близостта до Ошо напълно трансформира живота и. Сега тя води множество медитационни групи и тренинги целогодишно из цяла Европа, в Индия, Мексико, Австралия, Япония, Тайван, Турция и други. В групите си Шунио използва тантрически методи от "Книга на Тайните" на Ошо, също така суфи и даоистки медитации. Огромният и опит и мъдрост в работата с хора я правят една от най-търсените водещи в света. Стилът и се отличава с жизнерадост и топлина.

Вийт Марко е професионален музикант, DJ и търсач на неизвестното. Роден е в Италия. Среща Ошо през 1979 г. и от тогава екпериментира със звуци и композира музика за медитации и танцуване. Неговият "джази" стил е много специфичен и лесноразпознаваем в света на ню ейдж музиката.


Тарика Глубин е магистър по Психология и повече от 45 години работи с хора (както индивидуално, така и в групи) в глобален план. Преди близо 40 години нейното търсене на себе си я среща с мистикът Ошо. Чрез връзката си с него работата й се задълбочава и тя открива в нея своето призвание. От 35 години Тарика работи като Ошо-терапевт. Има богат опит в сферите на енкаунтър, първична терапия, интервенции при травма и насилие, бодиуърк, емоционало освобождаване, терапия на двойката. В допълнение към това, тя разработва метода “Transessence”, чийто замисъл е да подпомага процеса на де-идентификация от “личността” и живеене от нашата същност.


Бакта е ученик на Ошо от 1976 г. и в продължение на повече от 12 години работи и живее близо до Него в Международните Ошо комуни в Пуна, Индия и Орегон, САЩ. Още от 70те Бакта работи в сферата на личностовото израстване. Много години е бил ръководител на Ошо-медитационен център "Салима" в Женева, Швейцария. От 1992 г. води медитативната терапия “Мистична Роза”. Дългогодишен водещ е също на групите по "Взаимозависимост". Практикува Ериксонова хипноза, а понастоящем се занимава и с Енеаграми и други практики, развити от Суфи учителя Файзал Мукуадам.


Амар е родена през 1955; среща Ошо през 1978. Оттогава през голяма част от времето си живее и работи в различни Ошо комуни, като прекарва дълги години в Международния център на Ошо в Пуна (Индия), където се обучава и работи в сферите на първична терапия, бодиуърк и медитативни терапии като Мистична роза, "Не-ум" и "Роден отново". От повече от 10 години води медитационни групи в Пуна и други места.


Свами Видея среща Ошо през 1980, влюбва се в Него, и става Негов ученик. Срещата му със света на Суфи става чрез Суфи учителя Ма Захира през 1986. Оттогава той навлиза все по-дълбоко в пътя на Суфи и това става израза на неговия живот. Видея пътува по цял свят, "танцувайки своя път към Бога".


Боди Рей е роден през 1944г. в САЩ. Има университетски степени по психология и философия. От 1988г. е свързан с Международ-ната Комуна на Ошо в Пуна (Индия). От 10 години живее в Комуна-та целогодишно. Води Дихателни групи, тренинги и индивидуални сесии както в Пуна, така и в Мексико, Израел, Русия, Гърция, Литва, Турция, Германия и др.


Марга е родена в Италия. Тя среща Ошо през 1981 г., и той става нейния първи Учител в духовния път. От 1989 г започва да работи с известния лечител и санясин от Франция Диян Маниш, а през 1992 г постъпва в Osho Humaniversity и се дипломира през 1996 г като консултант по лечение на сексуални проблеми. Понастоящем работи в Италия и Холандия, като води медитации АУМ и групи за Дзен-изкуство. Прем Марга е Рейки-мастер и организира индивидуални и групови сеанси по Рейки. Тя е художник с оригинален стил, и прави ежегодни самостоятелни изложби от свои картини в Париж и Амстердам. Творбите и съчетават традицията на Дзен с модерните изразни средства. Ма Прем Марга е работила дълги години като дизайнер за световно известни фирми. www.zenliveart.com


Вариди е дългогодишен водещ на групи в Международния център на Ошо в Пуна и ръководител на гръцката Ошо-комуна на остров Лесбос. Богатият опит на Вариди с медитативната терапия „Мистична роза“ го прави търсен лидер на тази група и водещ на обучителните тренинги по метода. Посещението му в София през есента на 2000 г. поставя началото на Ошо събития в България.


Прана е родена в Мексико Сити и има дългогодишен опит като мениджър на водеща компания за здравна профилактика в Мексико и САЩ.
В началото на 90те години страстта й към живота я отвежда към изследване на различни методи за лекуване, енергийна работа и алтернативни терапии, които разглеждат човешкото същество като органична цялост. Визията на Ошо дава вдъхновение на нейната работа.
От 1998 г. Прана живее в Пуна, Индия, където е част от екипа на терапевтите в Ошо-мултиверситета - най-големия терапевтичен център в света.
Прана е дихателен терапевт, води групи за емоционално чистене, медитативнaта терапия „Мистична роза” и групи за жени.


Румен Янкулов завършва клинична и консултативна психология към Софийския университет и повече от 15 години работи с индивидуална и групова психотерапия. Водил е терапевтични групи в България, Швеция, Словения, Турция и Египет. През 2004 се среща с метода "Семейни Констелации" и тази среща носи много вдъхновение за живота и терапевтичната му работа оттогава. Асистира на Свагито Либермайстер (Германия) в множество тренинги за водещи по метода. Понастоящем включва в своята работа активни Ошо-медитации, Гещалт техники, елементи на Работа с травми, Биоенергетични упражнения, методи на "Обратна връзка". От 2006г. редовно води групи, а от 2012 обучения по Семейни Констелации в София и чужбина.


Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюн¬хен, Германия, и работи като терапевт от повече от 35 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990г. Свагито обучава терапевти – предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на три книги, издадени и на български език – Корените на Любовта, Зен Консултиране и Когато Животът Спре.


Прасадам води Зен театър групи и тренинги вече 20 години в много страни по света. Той е получил инициация за това от учителя Ошо в Пуна. В своите групи Прасадам използва Енеаграмата, работа със същността, импровизационни техники, гещалт, маски, техники за проява на гласа, рейки и театрални умения. Прасадам е известен в света на Ошо със своята спонтанност, нестандартност и уникален стил на водене. Това ще бъде първото му идване в България.


Кудай Дагне е специализирала за медицинска сестра в психиатричната практика и има дългогодишен опит в Първична терапия, Хипноза, Семейни констелации, медитативни терапии и медитация. От 15 години води групи в Индия, Европа, САЩ и Канада. Нейният подход е базиран на центриране, релаксация и приемане на това, което е, момент за момент.


Пранеш е роден във Виена, където изучава работата на Зигмунд Фройд и други западни школи. На 19-годишна възраст животът го отвежда в Индия, където среща Ошо. Тази среща прави медитацията основен инструмент за трансформация в живота му и дълги години Пранеш живее в комуната в Пуна. В същото време, негова страст стават дългите самотни пътувания в Хималаите – Северна Индия, Непал и Тибет. През годините той развива свой собствен метод на терапия във вода – „Oceanic Aquafloating“. Понастоящем обучава хора в този метод.


Анандо има близо 30 години опит в работата с медитативните и трансформативни техники на Ошо. Тя е силно сензитивен учител, чийто ентусиазъм блести във всеки един миг. Нейният любящ, ведър и директен подход предразполага хората бързо да осъзнаят своя собствен потенциал за пълен вътрешен мир и щастие.


Наваджата е французин/британец.Той е от ръководния екип на Хуманивърсити, лидер на програмата за работа със зависимости НАРI и съветник в тренингите за терапевти. Наваджата води Ошо Хуманивърсити уъркшопи в Холандия и Европа. Той притежава мъдър, ясен и практичен подход при работата с хора и ще ви плени със своя опит, сърдечност и чувство за хумор.


Суки е родена в Хонг Конг, но е живяла по-голяма част от живота си в Европа. Тя е обучена за терапевт в Ошо Хуманивърсити, където живее последните 5 години. Нейната страст е комуникацията и работата с хора за един по-добър свят. Суки е енергична, сърдечна и усмихната водеща, която ще ви подкрепя със свето разбиране и грижа.


Прем Анандо работи като Ошо-терапевт от 1982 г. Тя е обучена в методите на Шиацу, Дихателна терапия, Биоенергетика, Психичен масаж, Първична терапия, Ци Гун, Енергийно лечение, Хуманистична психология и консултиране. Нейната работа свързва западната психология с лечебните методи на изтока. Тя е създателят на метода Масаж за осъзнаване на Хара (Hara Awareness® Massage). От 1987 г. Анандо работи в Ошо Мултиверситета, Центъра за трансформация и Школата за Центриране и Осъзнатост в Пуна, Индия.
Освен множество групи, тя води тренингите по Хара масаж. Понастоящем работи на много места по света и най-вече към Ошо-Ута Институт в Кьолн, Германия. Тя е автор на книгата „Мъдростта на тялото” – сборник от упражнения за тялото и различни медитации.


Вазумати работи от 30 години като терапевт в сферата на взаимоотношенията, партньорските връзки, тантра. Тя има огромен опит в работата със зависимости и е един от хората създали и развили метода „Взаимозависимост“. Учила е в САЩ с Джон Брадшоу. Освен че води семинари, уъркшопи и тренинги навсякъде по света, Вазумати има своя частна практика като консултант в областта на партьорските връзки и сексуалните взаимоотношения. Нейният път е събирането на любовта и медитацията в едно.


Архато работи с хора повече от 25 години. От 1990 практикува „Езонергетична Цветопунктура” и „Анализ на Енергийното Излъчване”. Той е дипломиран в Академията за лечителски изкуства в Пуна, Индия и Института на Питър Мандел за Езонергетична Медицина в Германия. Той е обучен и в други цветотерапии, а също и в хипноза и „Итотермия” (древно японско лечителско изкуство).
Архато предлага индивидуални сесии по Цветопунктура с Кирлианова диагностика, както и уъркшопи и тренинги по Езонергетична медицина.


Сидо е магистър по Психология и Социални науки от 1978. Продължава своето обучение като терапевт по Ериксонова хипноза и Невролингвистично програмиране (НЛП). Задълбочава професионалните си умения чрез работа с методите Семейни констелации, Star Sapphire Energywork и Психичен Масаж, и от години води групи и тренинги в тези дисциплини. Сидо е основател на Ошо "Тао" Център в Милано.


Анам е Ошо-терапевт от 1975г. Той е специалист в областите на Първична терапия, Биоенергетика, Енкаунтър, Ребъртинг, Сатори, Тантра, Индивидуално консултиране и Групова динамика. Има опит в работата с хора от най-различни култури и общности. Понастоящем Анам работи като консултант и обучител в сферата на комуникациите, Управление на Конфликтите, както и на «Медитацията като бизнес умение». Той води семинари в Германия, Холандия, Италия, САЩ, а вече и в България.
Ето какво споделя Анам за работата си: «Първичната терапия е първата ми голяма любов, що се отнася до терапиите. Тя изгражда идеалната основа, като начин да се огледаш, когато става дума за връзки, финанси, кариера, здраве и родителстване».


Сагаприя обучава терапевти в сферите на индивидуалното консултиране и бодиуърк от повече от 30 години. Тя започва своята професионална кариера в Esalen Institute в Калифорния, като ръководител на екип масажисти. Там тя създава метода за работа с тялото „Психичен Масаж” – подход, който показва как редица скрити психологически ограничения се проявяват в тялото ни. След срещата й с Ошо през 1977, нейният разностранен и богат опит в работа с групи я прави обучител на цяло поколение Ошо терапевти (сред които Свагито, Мумина, Сидо, Амар, Анандо и други познати у нас). С времето Сагаприя се отдалечава от традиционния подход в консултирането, като създава Star Sapphire Energywork - вербална терапия, която изследва мъжките и женските аспекти във всеки от нас (вътрешните мъжки и женски аспекти във всеки от нас). Сагаприя е автор на 3 книги, всяка публикувана на 5 езика.

Понастоящем Сагаприя е директор на Conscious Living Institute в Италия.


Сатиарти започва своята кариера като професионален танцьор.
В началото на 70те години в Калифорния той изучава Структурно Интегриране и Ориенталска медицина. През 1976 среща Ошо в Пуна, Индия. Живее там в продължение на много години и получава от Ошо директни напътствия за работата си с хора. В този период Сатиарти води сесии, групи и обучения в множество телесно-ориентирани дисциплини и е един от хората разработили метода Ребалансинг. Започвайки от 1971г., Сатиарти натрупва и богат опит във воденето на групи за личностно развитие. Понастоящем той предлага тренинги (на много места по света) по създадения неотдавна от него метод Core Integration, обучава хора по метода Взаимозависимост и фасилитира семинарите Пробуждане на Любовта.
Автор е на две книги.


Прафул (Карло Сарачино) е роден в Италия. В своята работа на много места по света той творчески интегрира жизнената си опитност (като приятел, съпруг, баща, пътешественик, медитатор) с различни терпевтични подходи, като: Семейни и Системни Констелации (на Берт Хелингер), Работа с травмите (на д-р Питър Левин), Първична Терапия, Дихателна Терапия, НЛП, Индивидуално консултиране, работа с тяло и медитация.
Работата му е посветена на вътрешния потенциал за израстване на човешкото същество.


Иса е родена в Швеция. Има бакалавърска степен по психология от Стокхолмския Университет и десетгодишен опит в сферата на личностното израстване. Тя е преминала през обучение за Работа с травмите (Somatic Experience - Trauma Healing) и от 2003 е част от процеса „Пътят на любовта”.
Подходът й в нейната лична работа се характеризира с проницателност и яснота.


Елица Великова (Пиюша) е завършила психология и е магистър по арт терапия. Освен способите на изкуството, в работата си включва методи от семейното консултиране, психотелесната психология, медитации. Работи като консултант и арт терапевт с деца в неравностойно положение, с възрастни и групи. Водила е семинари в редица държави, сред които Русия, Турция, Швеция, САЩ и др.


Анураг Дейвид завършва хуманитарни науки към Мичиганския университет, а по-късно получава майсторска степен по НЛП (NLP) от Калифорнийския университет. С Ошо е от 1987. В продължение на много години Дейвид води групи и тренинги по Взаимозависимост и Хипноза към Ошо-Мултиверситета в Пуна.
В продължение на 10 години се обучава при Файзал Мукуадам в работата с метода Енеаграми. Понастоящем Дейвид използва Енеаграмите като начин да активира вродения потенциал на нашата личност. Неговата книга „9те измерения на душата – Същност и Енеаграми ” е публикувана на няколко езика. Дейвид изнася лекции, води семинари и тренинги на много места по свята. За първи път в България.


Жоро Чапалов Първата му среща с медитацията и терапията е през 2001г. Впечетлен от въздействието което те оказват върху него, той се впуска в едно голямо пътуване. След множество терапевтични групи се озовава в Международната комуна на Ошо в Пуна, Индия, а малко по късно и в Афроз - Ошо център в Гърция, където участва в тренинг по “Pulsation”(телесно ориентирана Райхианска терапия). През последните години е участвал и асистирал в множество терапевтични групи, а също е бил и в организационния екип на Ошо-събития в България.
През 1989 г. започва да тренира бойни изкуства. С тяхна помощ през следващите години се засилва желанието му за вътрешно израстване и развитие.
През 1997 г. се среща с хомеопатията и понастоящем я практикува и преподава.


Петя Савова е в полето на личностното развитие, терапията и медитацията от 20 години, заемайки различни роли – като организатор, преводач, водещ.
Интересува се от адвайта (учение за недуалността) и от спонтанното движение на тялото като път към себе си и другия.
Петя и Румен са приятели и съмишленици от повече от 25 години.


Берт Хелингер се счита от мнозина за най-иновативния, провакативен и ефективен психотерапевт на Европа в наши дни. Той е и автор на множество бест-селъри на съвременната психотерапия. Роден в Германия, описван като краен емпирист, Хелингер назовава факторите, оказали най-силно влияние върху живота и по-късната му работа. На първо място, той посочва дома от своето детство и родителите си, чиято особена вяра го имунизирала срещу приемането на вярванията на националсоциализма на Хитлер. Поради неговото редовно отсъствие от „необходимите и важни” срещи на „Младежката Организация” на Хитлер и участието му в нелегалната по онова време Католическа младежка организация, в крайна сметка той бил заведен от Гестапо като „заподозрян, че е враг на народа ”. Съдбата се е случила така, че спасението му от Гестапо е станало възможно чрез неговото извикване в армията. На 17години той става войник, преживява реалността на сраженията, пленничеството, поражението и живота на затворник във военен лагер в Белгия.

Второто особено значимо влияние в живота му, несъмнено, е желанието му да стане свещенник. На 20годишна възраст, той се въвлича в Католическа служба и започва дълъг процес на пречистване на тялото, ума и духа в тишина, изучаване, съзерцание и медитация. Той заминава за Южна Африка, където прекарва 16 години като ръководи голямо училище, преподава и служи като мисионер в същото време. Този процес на излизане от една култура и дълго живеене в друга, изостря съзнанието му за относителността на множество културални стойности.

Участието на Хелингер в общоцърковен междуетнически тренинг по Групова Динамика, воден от Англиканската църква, е друг мащабен фактор в живота му. Тук той вижда начин на работа с групи, в който се цени диалога и личния човешки опит.

Решението на Хелингер да напусне религиозния орден, който той следва 25 години, идва с осъзнаването, че да бъде свещеник вече не е адекватен израз на неговото вътрешно израстване.

Психотерaпията идват като следващата важна стъпка по пътя му. Редица терпевтични школи слагат отпечатък на неговата работа, в добавка към феноменологичната/диалогична ориентация на групово-динамичния тренинг при Англиканците, към преживяването му за изначалната потребност на хората да са свързани с природните сили, което намира при зулусите, към психоанализата, която учи във Виена и телесно ориентираната терапия, която усвоява в Америка.

Той се обучава в Семейна терапия при при Рут Макледън и Лесли Кадис, отива да работи с Милтън Ериксон, развива интереса си към Гещалт терапията и Транзакционния анализ. Тези, които са запознати с различните психотерапевтични школи, ще разпознаят в създения от него метод ( Семейни Констелации) един уникален синтез на разнородни елементи. С интегрирането на мощни психотерапевтични походи и други парадигми, Хелингер създава един уникално въздействащ лечебен подход. Берт безспорно е научил конкретни инструменти от множество различни източници, но открояващата се сила на неговата работа идва от полираното му умение да слуша авторитета на собствената си душа. Това не е гарантирана техника, по–скоро това е „единствената защита, която имаме срещу изкушението да следваме фалшив авторитет”, според Хелингер. Да видиш кое е обратното на сляпото приемане на това, което е казано, без значение от кого, е най-тънката струна на тази, често трудна, но въздействаща, както в индивидуален план, така и върху по-големи групи и общности хора, лечебна работа.

Семейните Констелации, които стават крайъгълния камък в работата на Хелингер, както и наблюденията му на системните „заплитания” и техните разрешения, са докоснали и докосват живота на хиляди хора и са променили начина по който, много специалисти в сферата на помагащите професии гледат на своята работа и прилагат своите умения.

Хелингер е автор на 64 книги, преведени на повече от 25 езика. Работата му е документирана на множество CD и DVD.


Милан (Ариел Кармели) е роден във Франкфурт, Германия. Работи като терапевт, използвайки метода на семейните констелации, работа с травми, дихателни практики, лекуване на травми от детстовото. Има дипломи по Организационна Психология и мениджмънт от City University, Сиатъл. Работил е като бизнес консултант за много световни компании и е фасилитирал много процеси за промяна на бизнес стратегии в организации в САЩ, Европа и Израел. От 2005 г. се посвещава изцяло на терапевтичната работа с хора и води семинари в редица страни. В подхода си към хората комбинира когнитивната работа с телесно-ориентирани методи, за да потърси яснота и да пробуди копнежът в човека да живее според своята собствена истина.


Багат Зайлхофер работи в сферата на консултирането и терапията повече от 30 години, като основният му фокус са Системните Семейни Констелации, Ериксонова хипноза, НЛП. Личният му контакт и задълбоченото изучаване на религиите на изтока, особено Тибетския будизъм и Зен са затвърдили разбирането му за дълбинната свързаност между нашата психика и измеренията на духа. В продължение на години координира дейността на Ошо Тао медитационен център в Мюнхен. През 1995 основава Ошо Шангри-Ла медитационен център в Чехия, където живее и работи понастоящем.


Д-р Бертолд Улсамер е автор на 9 книги за работа със Семейни констелации, преведени на множество езици. Работи близо 20 години в сферата на метода, като води семинари и обучения в много страни по света (напр. Аржентина, Австралия, Китай, Русия, Сащ, Тайван, Южна Африка, Индия...). Неговият подход към констелациите е обогатен чрез работата му с д-р Питър Левин (в сферата на Работа с Травми), както и чрез работата на Рей Кастелино. Бертолд Улсамер идва за пръв път в България, като освен двудневното обучение, ще представи пред българската аудитория и книгата си „Лечебната сила на Миналото”, посветена на метода Семейни Констелации, издадена и на български език.


Шунио е родена в Англия. Среща Ошо през 1976 г. и изоставя кариерата си в Лондон за да бъде в продължение на 14 години близо до него, грижейки се за стаята и дрехите му. Авторка е на известната документална и биографична книга "Диамантени дни с Ошо", издадена вече и в България. Близостта до Ошо напълно трансформира живота и. Сега тя води множество медитационни групи и тренинги целогодишно из цяла Европа, в Индия, Мексико, Австралия, Япония, Тайван, Турция и други. В групите си Шунио използва тантрически методи от "Книга на Тайните" на Ошо, също така суфи и даоистки медитации. Огромният и опит и мъдрост в работата с хора я правят една от най-търсените водещи в света. Стилът и се отличава с жизнерадост и топлина.


Ганга е основател и директор на Академията за Осъзнаване и Творческо Изразяване. Тя е старши обучител в тренингите по Интензивно Осъзнаване („Кой е вътре” и „Сатори”). Ганга води групи по Интензивно Осъзнаване из целия свят от 40 години. Има магистърска степен по психология и е работила като изследовател и клиничен психолог с деца и подрастващи. Въпреки че, понастоящем, нейният основен фокус са процесите за Интензивно Осъзнаване, тя също така фасилитира тихи медитации в стила на източните традиции като Випасана, Зазен, Кьол Че. Някои от любимите й хобита са китайска калиграфия, клоунада и градинарство. В своите групи, тя често използва тези творчески подходи като начин да покани себе си и другите да израстват в спонтанността, радостта и свързаността с истината си.


Франческа Мейсън Боринг е водещ и дългогодишен обучител в метода семейни констелации, с богат международен опит. В себе си, по рождение, тя обединява две култури, два толкова различни свята: този на съвременното американско общество и този на традиционните индиански племенни култури. Работата на Франческа е силно повлияна както от първите майстори на метода Семейни констелации, така и от вождовете на нейното собствено племе. Тя е една от ключовите фигури в разработването и интегрирането на церемониите и ритуалните практики в констелациите. Нейните текстове, книги и практика са спомогнали за разрастването на метода в прилагането му в различни социални системи.

Франческа е автор на множество книги, издадени на няколко езика и е съветник и редактор на списанието за академична и терапевтична работа с метода семейни констелации, The Knowing Field, UK. Изнасяла е лекции на множество конференции по цял свят по темата за племенното съзнание и е водещ на обучения и интензив-семинари в САЩ, Канада, Германия, Мексико, Австралия, Италия, Швейцария, Сингапур, Холандия, Мексико, Канада, Южна Африка и др.