Динамична

"Динамичната" медитация се прави сутрин, трае един час и има пет фази. Тя може да бъде правена самостоятелно, но енергията ще бъде по-силна, ако се прави в група. Тя е много лично преживяване, така че забравете за другите около вас и дръжте очите си затворени от началото до края. Най-добре е да се прави на празен стомах и със свободно, удобно облекло.

Първа Фаза: 10 минути

Дишайте хаотично през носа, фокусирайки се винаги върху издишването. Правете това колкото можете по-бързо и по-дълбоко, докато буквално станете самото дишане. Използвайте естествените движения на тялото, за да подпомагате дишането, но без да отделяте стъпалата си от земята. Чувствайте как енергията се натрупва, но не я пускайте да се изразява по време на първата фаза.

Втора Фаза: 10 минути

Експлозия! Пуснете всичко, което има нужда да бъде изразено, освободено, изхвърлено. Бъдете тотално луди - викайте, тичайте, скачайте, танцувайте, пейте, смейте се, плачете, крещете, пуснете контрола. Не задържайте нищо, оставете тялото си да се изразява по всякакъв начин. Малко актьорство често помага да се започне. Не позволявайте на ума да се намесва в това, което става, да контролира. Бъдете цялостни.

Трета Фаза: 10 минути

С вдигнати нагоре ръце скачайте високо, викайки мантрата "ХУУ! ХУУ! ХУУ!" - колкото можете по-дълбоко. Всеки път, когато се приземявате на ходилата си, нека звукът удря дълбоко в сексуалния център. Дайте всичко от себе си, изтощете се напълно, не спирайте.

Четвърта Фаза: 15 минути

Стоп! Замръзнете на място, където и да сте, в каквато и поза да се намирате. По никакъв начин не нагласявайте тялото си. Кашляне, движение, каквото и да е, ще разпилее енергията ви. Бъдете свидетели на всичко, което се случва.

Пета Фаза: 15 минути

Танцувайте и се наслаждавайте на музиката, позволете енергията ви тече свободно, да прелива, изразявайте благодарността си към Съществуването. Запазете усещането за нова жизненост и пълнота през целия ден.

Ако вашето място за медитация не ви позволява да вдигате шум, вие може да правите следната тиха алтернатива: Вместо да издавате звуци, нека катарзисът във втората фаза да се изрази изцяло чрез движенията на тялото. В третата фаза звукът "ХУУ" може да удря тихо, вътрешно, а петата фаза може да се превърне в изразителен танц.

Медитации

Динамична

Кундалини

Натарадж

Надабрама

Дишане през чакрите

Звуци на чакрите

No-dimensions

Мандала

Въртене

Махамудра

Гуришанкар

Девавани

Джабарска (не-ум)

Випасана

Сърдечна чакра

Смях

Молитва

Латихан

Обертонове на чакрите

Звуци на седемте чакри

Медитация на сетивата